Publicat la: 09.12.2015. 20:35 / 820 views

ŢIGLARI, STRADA CARE DUCE ÎN TRECUT. AICI POT FI SURPRINSE ASPECTE DE EV MEDIU

Din strada Bazalt se deschide o străduţă, ca un portal către o altă epocă.

tiglari 3Intrarea Ţiglari este o străduţă nu foarte lungă, dar cu lărgimea unui drum european, care te transportă într-o lume despre care nu s-ar crede că poate exista în municipiul Buzău, oraş european.

Prin unele locuri se zăreşte câte un peticel dintr-un trotuar străvechi, dar pe stradă, nici măcar o urmă de asfalt.

Oamenii de aici, care s-au născut şi au trăit în aceste locuri, nu au văzut vreodată asfalt în faţa ogrăzilor lor.

Dar sunt absolut convinşi, spre deosebire de noi, că se află în oraşul Buzău şi nu undeva, în vreun cătun din epoca feudală.

De la primărie li s-a spus că strada este asfaltată de multă vreme şi că, probabil, nu şi-au dat seama de asta.

Oamenii nici nu mai pot să creadă că strada lor va fi asfaltată în această viaţă.

Pe stradă sunt câteva zeci de case iar în fiecare curte locuiesc 3 sau 4 familii. Toţi au şi copiii, care merg la şcoală unde, de multe ori ajung înămoliţi.

Locuitorii au apă curentă, gaze şi chiar canalizare. E drept că le cam face necazuri pentru că se înfundă destul de des. Casele oamenilor sunt aşezate cu mai mult de un metru mai jos decât drumul, care s-a tot supraînălţat de-alungul anilor.

Domnul Costică ştie cel mai bine cum stă treaba cu strada Intrarea Ţiglari şi cu edilii buzoieni.

Li s-a promis anul trecut că, vis-a-vis de strada lor, peste drum de strada Bazalt, va fi amenajat şi un părculeţ pentru copii, odată cu reabilitarea drumului. Nu s-a întâmplat nimic. Strada e la fel iar terenul pentru părculeţ are acum un alt proprietar.

Nimeni nu mai crede că primăria ar mai catadixi să facă ceva şi pentru ei. S-au săturat de promisiuni gratuite.

Nici acum, în prag de sărbători, oamenii nu mai cred în minuni. Aşteaptă doar să ningă pentru ca strada lor să fie acoperită cu nea şi să pară mai frumoasă şi, cine poate şti, poate că la anul, când sunt alegeri, vor avea noroc.

Poate că … cineva va avea nevoie şi de voturile lor şi le va asfalta, în sfârşit, strada Intrarea Ţiglari. O stradă din epoca de piatră într-un oraş care ar trebui să fie european în întregime, nu numai în zona zero.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>