Publicat la: 06.10.2017. 18:21 / 1.155 views

TESTAŢI CU „OCHELARII DE BEŢIV”. EXPERIMENTE PENTRU VIITORII ŞOFERI

Mai mulţi viitori şoferi buzoieni au fost provocaţi la un experiment inedit. Poliţiştii de la Rutier le-au dat să poarte ochelari speciali, care simulează o stare de beţie. Cei testaţi au realizat pericolul la care s-ar expune dacă s-ar urca la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

ochelari beti 1Testul s-a dovedit o adevărată încercare pentru toţi cei care au purtat ochelarii speciali care simulează starea în care s-ar afla o persoană cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de 1,3 la mie. Experimentul a fost realizat în parcarea din faţa sediului Judecătoriei, acolo unde se adună instructorii auto cu tinerii candidaţi la proba practică pentru obţinerea carnetului de conducere.

Şi şoferii cu ani buni de experienţă la volan au fost testaţi. Când şi-au pus ochelarii speciali, au avut reale probleme cu vizibilitatea şi reflexele.

Acţiunea, organizată în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, a urmărit conştientizarea cu privire la riscurile la care se expun şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot astăzi, poliţiştii de la Serviciul Rutier au mers cu ochelarii speciali şi la un liceu din oraş, unde au testat zeci de elevi. (Mihai Bunăziua)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!