TERENURILE DE SPORT ALE ŞCOLILOR, LA DISPOZIŢIA COPIILOR. DIRECTORII VOR TREBUI SĂ SE CONFORMEZE

TERENURILE DE SPORT ALE ŞCOLILOR, LA DISPOZIŢIA COPIILOR. DIRECTORII VOR TREBUI SĂ SE CONFORMEZE

Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care preşcolarii şi şcolarii au voie să desfăşoare activităţi sportive sau pur şi simplu să se joace pe terenurile de sport ale şcolilor şi în vacanţe. Hotărârea va intra în vigoare în câteva zile, după ce va primi avizul de legalitate din partea Prefecturii. De menţionat este faptul că toţi directorii de şcoli vor trebui să se conformeze şi să deschidă porţile şcolilor, altfel riscă să fie amendaţi.

teren sport 2În câteva zile, preşecolarii şi şcolarii vor putea să se joace în voie pe terenurile de sport ale şcolilor din municipiu. Asta datorită unei hotărâri de Consiliu Local, care vine să onoreze promisiunea primarului Constantin Toma. Pentru a fi aplicată, decizia aleşilor locali mai trebuie doar să primească avizul Prefecturii.

În ultimele zile au existat voci, în special ale unor directori de unităţi de învăţământ, care au contestat hotărârea de consiliu şi chiar ameninţau că nu vor deschide porţile şcolilor. Viceprimarul Ionuţ Apostu atrage, însă, atenţia asupra faptului că există prevăzute sancţiuni pentru cei care nu vor respecta decizia aleşilor locali.

În cazul şcolilor în care terenurile au fost închiriate diferitelor firme, trebuie căutate soluţii, astfel încât copiii să se poată juca în voie. (Mirela  Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și