Publicat la: 09.08.2019. 19:05 / 451 views

TERENUL DE SPORT, O PROBLEMĂ COMPLICATĂ. ŞCOALA NR. 1, AFECTATĂ DE CONFLICTUL POLITIC

Problema terenului de sport de la Şcoala nr.1 din municipiul Buzău pare să se complice. Consilierii opoziţiei, care nu au fost de acord cu preţul de achiziţie negociat de Primărie, reclamă lipsa unei hotărâri judecătoreşti de retrocedare a suprafeţei care face obiectul scandalului. În 2013, terenul a fost restituit în natură, printr-o dispoziţie a fostului primar Constantin Boşcodeală.

teren sport 1Terenul de sport, în suprafaţă de peste 850 de metri pătraţi a fost restituit în natură unei familii din Buzău, după ce fusese preluat abuziv de autorităţile comuniste. Ulterior, timp de cinci ani, proprietarul a fost obligat să respecte destinaţia de teren de sport, printr-un contract de închiriere la o sumă modică. Proprietarul a oferit suprafaţa spre vânzare Primăriei, care a avut drept de preemţiune. Aleşii din opoziţie nu au fost de acord cu preţul stabilit, de aproape 230.000 de euro, considerând că a fost supraevaluat.

Între timp, tot consilierii din opoziţie au ridicat şi o problemă de natură juridică. Terenul de sport a fost restituit printr-o dispoziţie semnată de Constantin Boşcodeală, în februarie 2013, document care nu este bazat pe o hotărâre judecătorească de retrocedare şi netrecut prin filtrul Consiliului Local.

“Prezenta dispoziţie face dovada dreptului de proprietate al persoanei îndreptăţite asupra terenului indiviz restituit în natură…”, se arată în dispoziţia de atunci. Întrebat dacă există la mijloc o decizie în instanţă, primarul Constantin Toma a declarat că nu a văzut-o, dar este convins că se află în arhiva Palatului Comunal.

În tot acest context, aleşii din opoziţie susţin că ar trebui atacată în instanţă dispoziţia din 2013, act care a stat la baza restituirii în natură a terenului de sport. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>