Publicat la: 14.11.2017. 19:24 / 333 views

TEME PENTRU ACASĂ DIFERENŢIATE. PROPUNEREA ASOCIAŢIEI PĂRINŢILOR DIN BUZĂU

În urmă cu o săptămână, Ministerul Educaţiei a lansat o consultare online menită să culeagă opinii din partea profesorilor, elevilor şi părinţilor cu privire la temele pentru acasă. Reprezentanţii părinţilor de la nivelul şcolilor buzoiene susţin reducerea volumului de studiu în afara orelor şi varianta temelor diferenţiate, în funcţie de pregătirea fiecărui copil.

49982389 - child write in a notebook. close up hand and penReprezentanţii părinţilor din cadrul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean nu sunt de acord cu eliminarea temelor pentru acasă, aşa cum propun anumite voci. Fără un studiu suplimentar nu se pot aprofunda cunoştinţele la materiile predate în şcoli.

Pe de altă parte, este necesară reducerea volumui de teme pentru acasă, spun reprezentanţii părinţilor.

Nu în ultimul rând, se avansează ideea formulării diferenţiate a temelor pentru acasă, având în vedere nivelul pregătirii fiecărui elev, un rol important în selecţie avându-l cadrele didactice.

Dezbaterea publică presupune completarea online a unor chestionare pentru profesori, elevi şi părinţi. În urma analizei bazate pe răspunsurile colectate la nivel naţional, Ministerul Educaţiei va elabora o nouă viziune asupra aplicării temelor pentru acasă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>