Publicat la: 29.09.2016. 16:33 / 1.173 views

TEHNICIENI CU PATALAMA, ÎN FOTBALUL MIC. TOŢI ANTRENORII DIN BUZĂU VOR TREBUI SĂ-ŞI IA LICENŢA

Cu începere din sezonul competiţional în curs, toţi antrenorii din fotbalul mic buzoian vor trebui să obţină licenţă, în functie de eşalonul în care activează. Dacă cei de la ligile inferioare vor putea activa cu atestatul de monitor sportiv, tehnicienii din liga a 4-a nu vor putea antrena fără licenţa C-UEFA.

ajfMăsura aplicată de AJF Buzău vizează o mai bună pregătire a tehnicienilor din judeţ, în contextul în care, până acum, regulamentul era mai mult decât permisiv.

Toţi antrenorii echipelor de liga a 4-a vor trebui să obţină licenţa C-UEFA, pentru a putea sta pe bancă, în timp ce  tehnicienii de la ligile inferioare vor putea activa în baza unui atestat de monitor sportiv.

Cursurile de monitori sportivi vor fi organizate de AJF Buzău iar antrenorii vor putea participa gratuit. De altfel, o primă promoţie de antrenori licenţiaţi a absolvit, deja, cursurile  Comisiei Tehnice, conduse de Mircea Constantin

Periodic, Asociaţia Judeţeană de Fotbal va organiza cursuri dedicate antrenorilor, pentru perfecţionarea acestora.

Iniţiativa forului buzoian ar putea fi preluată de toate asociaţiile similare, la nivel naţional. În urma unei propuneri AJF, Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal va organiza cursuri de licenţiere C, la Buzău dar şi în alte zone ale ţării.

O statistică a AJF arată că în tot judeţul un singur antrenor este deţinător al Licenţei Pro şi doar alţi opt sunt Licenţiaţi A. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!