Publicat la: 09.10.2017. 19:42 / 523 views

TAXIURI NEPOLUANTE. AUTOVEHICULELE ELECTRICE SAU HIBRID AU EXCLUSIVITATE LA AUTORIZAŢII

În Buzău au fost eliberate 500 de autorizaţii pentru transportul de călători în regim de taxi. Primăria nu va mai elibera altele în următorii ani pentru că cele existente sunt suficiente pentru numărul de locuitori ai municipiului. Excepţie fac doar autoturismele electrice sau hibrid, pentru care vor putea fi acordate maxim 10 autorizaţii.

taxiuri 2Luna viitoare va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal proiectul de hotărâre privind regulamentul de transport public în regim de taxi.

Dar, cea mai interesantă informaţie pentru buzoieni este că ar fi posibil ca, în viitorul apropiat să avem în oraş şi taxiuri electrice sau hibrid.

Conform legii, ar trebui ca în orice localitate să funcţioneze câte patru taxiuri pentru fiecare mie de locuitori.

La Buzău au fost emise pe o perioadă de 5 ani 500 de autorizaţii de transport în regim de taxi, care ar trebui să scadă natural până la limita de 462, câte sunt necesare oraşului, conform ultimului recensământ.

Din acest motiv, Primăria nu va mai elibera nicio autorizaţie nouă până când nu va fi atins acest număr maxim de taximetre, cu excepţia a maximum 10 exemplare, exclusiv pentru autoturismele electrice sau hibrid.

Este o măsură prin care se încearcă diminuarea poluării şi protejarea mediului din oraşul Buzău.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>