Publicat la: 18.10.2019. 18:16 / 727 views

TAXIURI NEPOLUANTE. AUTORIZAŢII NOI PENTRU TAXIURI HYBRIDE ŞI ELECTRICE

Taxiurile electrice sau hybrid vor contribui la reducerea poluării şi la protejarea mediului în oraşul Buzău. Este şi motivul pentru care Primăria nu va mai elibera autorizaţii decât pentru astfel de autovehicule. Două astfel de autorizaţii sunt disponibile până la sfârşitul acestui an. 

taxiuri 2 taxi hibrid 1     

În încercarea de a face din Buzău un oraş curat şi cât mai puţin poluat, autorităţile locale au instituit mai multe măsuri în domeniul transportului urban de călători.

La propunerea edililor, Consiliul Local Municipal a luat decizia de a achiziţiona autobuze nepoluante şi de a elibera mai multe autorizaţii pentru taxiurile electrice sau hybrid.

Primul astfel de automobil circulă deja în oraş încă de la începutul anului, deschizând astfel drumul următoarelor taxiuri mai puţin sau deloc poluante.

Faptul că maşina este mai puţin poluantă şi că anticipează viitorul transportului de persoane din Buzău nu influenţează nicidecum tariful practicat în Buzău de taximetrişti.

În schimb, aduce economii sesizabile în bugetul proprietarului.

În următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal, consilierii vor trebui să-şi exprime opţiunea în legătură cu propunerea de tarife maximale de distanţă pentru taxiuri.

Pe timp de zi, acesra nu ar trebui să depăşească 3,5 lei plus TVA, iar pe timp de noapte 5,2 lei, la care se adaugă TVA.

Cererile pentru cele 2 autorizaţii puse la dispoziţie de Primărie pot fi depuse până în data de 6 decembrie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!