Publicat la: 13.02.2019. 19:08 / 1.129 views

TAXIURI „ECO”. PRIMUL TAXI HYBRID CIRCULĂ LA BUZĂU

Taxiurile electrice sau hybrid vor contribui la reducerea poluării şi la protejarea mediului în oraşul Buzău. Este şi motivul pentru care Primăria nu va mai elibera autorizaţii decât pentru astfel de autovehicule. Primul taxi hybrid circulă deja prin oraş şi, în curând, altele opt îşi vor oferi serviciile clienţilor buzoieni.      

taxi hibrid 1În încercarea de a face din Buzău un oraş curat şi cât mai puţin poluat, autorităţile locale au instituit mai multe măsuri în domeniul transportului urban de călători.

La propunerea edililor, Consiliul Local Municipal a luat decizia de a achiziţiona autobuze nepoluante şi de a elibera mai multe autorizaţii pentru taxiurile electrice sau hybrid.

Primul astfel de automobil circulă deja în oraş de câteva luni, deschizând astfel drumul următoarelor taxiuri mai puţin sau deloc poluante.

Faptul că maşina este mai puţin poluantă şi că anticipează viitorul transportului de persoane din Buzău nu influenţează nicidecum tariful practicat în Buzău de taximetrişti.

În schimb, aduce economii sesizabile în bugetul proprietarului.

Trecerea de la automobilul clasic la cel hybrid s-a făcut firesc, ca urmare a tendinţelor din zilele noastre.

Condiţiile de confort oferite clienţilor sunt acelea impuse la eliberarea certificatului de transport tip taxi, ba chiar peste baremele stabilite.

În plus, zgomotul făcut de motor este mult mai redus şi ambientul mult mai plăcut.

Conform legii, ar trebui ca în orice localitate să funcţioneze câte patru taxiuri pentru fiecare mie de locuitori.

La Buzău au fost emise pe o perioadă de 5 ani 500 de autorizaţii de transport în regim de taxi, care ar trebui să scadă natural până la limita de 462, câte sunt necesare oraşului, conform ultimului recensământ.

Din acest motiv, Primăria nu va mai elibera nicio autorizaţie nouă până când nu va fi atins acest număr maxim de taxiuri din municipiu, cu excepţia celor 10 exemplare, exclusiv pentru autoturismele electrice sau hybrid. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>