Publicat la: 18.09.2020. 18:30 / 1.730 views

TAXI CU BUTON. LA GARĂ, TAXIURILE VIN DOAR LA COMANDĂ

Odată cu inaugurarea locomotivei-monument de la Gară, a fost desființată și stația de taxiuri, care s-a mutat pe o stradă din vecinătate. Călătorii sosiți cu trenul pot comanda un taxi printr-o simplă apăsare pe un buton de pe panoul montat în fața gării. După aproximativ un minut, vor putea urca în mașina comandată, fără a fi nevoiți să se deplaseze până la stația de dincolo de sensul giratoriu.

taxiuri semafor taxi

Proiectul pentru modernizarea sensului giratoriu de la Gară, în care a fost amplasată o locomotivă de epocă, prevedea și interzicerea opririi autovehiculelor în fața clădirii.

Ca atare, parcarea fost desființată iar stația de taxiuri s-a mutat dincolo de rond, pe strada Filantropiei.

Călătorii sosiți cu trenul nu sunt obligați să-și care bagajele până la noua stație de taxi pentru că o mașină va sosi de îndată ce vor apăsa pe un buton aflat pe un panou aflat în fața Gării.

Ca de fiecare dată când apare ceva nou, apar și discuțiile pro sau contra.sosiri taxiuri

Taximetriștii, în mare parte, sunt de acord cu noul sistem, dar cred că ar fi fost bine să rămână și trei-patru posturi fixe în fața clădirii, pentru a prelua călătorii veniți cu trenul.

Piațeta de la Gara Buzău arată acum foarte bine fără mulțimea de autoturisme parcate în fața clădirii.

Se mai întâmplă din când în când ca vreun puști mai curios să vrea să vadă cum funcționează sistemul și să apese, în trecere, butonul.

Taximetristului care vine să preia comanda nu-i mai rămâne decât să fluiere a pagubă pentru că nu găsește niciun client, dar și pentru că va trebui să se așeze pe ultimul loc din stația de taximetre. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!