Publicat la: 26.01.2017. 19:22 / 988 views

TAXA PE APA METEORICĂ VA FI SUSPENDATĂ. INIŢIAL, MĂSURA VA FI VALABILĂ TIMP DE TREI LUNI

Taxa pe apa meteorică percepută pentru buzoieni şi râmniceni va fi suspendată pe o perioadă de trei luni. Decizia aparţine Asociaţiei de Dezvoltare Intercominitară Buzău 2008, la propunerea celor doi primari de oraşe. Este pentru prima dată când edilul-şef Constantin Toma câştigă una dintre bătălii în războiul deschis împotriva conducerii Companiei de Apă.

Propunerea de eliminare sau suspendare a taxei pentru apa meteorică a mai fost discutată în toamna anului trecut, la o şedinţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, organism condus de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu. Atunci, edilul-şef Constantin Toma nu s-a bucurat de sprijinul şefului CJ, astfel că a lansat acuzaţii dure la adresa lui Neagu şi a conducerii Companiei de Apă. Surpriză, însă. După şedinţa de astăzi, Toma şi Neagu au ieşit împreună pentru a da declaraţii de presă, semn că, între timp, relaţiile dintre cei doi s-au mai detensionat.

Avându-l de această dată alături pe preşedintele Neagu, şeful Palatului Comunal şi-a putut impune propunerea ca taxa pe apa meteorică să fie suspendată pe o perioadă de trei luni, până când va fi finalizat un studiu de impact comandat de Primăria Buzău. Măsura va fi valabilă şi pentru râmniceni.

Decizia de suspendare va intra în vigoare pentru toţi cei care au plătit până acum această taxă percepută de Compania de Apă. Mai întâi va fi nevoie de o hotărâre a Consiliului Local Municipal.

Dacă în privinţa suspendării plăţii pentru apa meteorică există un consens, primarul Toma şi preşedintele Neagu au puncte de vedere diferite faţă de aprobarea bugetului de cheltuieli de la Compania de Apă, lucru care a reieşit şi din declaraţiile în contradictoriu date de cei doi în faţa jurnaliştilor.

Mai multe decizii legate de bugetul şi strategia de dezvoltare a Companiei de Apă vor fi tranşate la o şedinţă a AGA, stabilită să aibă loc în data de 6 februarie. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!