“Țânțar” maratonist, pentru o cauză nobilă. 105 kilometri în 24 de ore, pentru copiii cu autism

“Țânțar” maratonist, pentru o cauză nobilă. 105 kilometri în 24 de ore, pentru copiii cu autism

Un buzoian a alergat în weekend nu mai puțin de 105 kilometri, în cadrul ultramaratonului “Autism 24H”, eveniment derulat pe plaja de la Mamaia. Este vorba de Cătălin Țântăreanu,  redactor-șef la “Sănătatea buzoiană”, maratonist omnipresent la concursurile caritabile.

Regula după care se dispută evenimentele de tip maraton caritabil este una simplă. Kilometrii parcurși sunt “vânduți” celor care vor să doneze, în acest caz, pentru copiii cu autism. Fiecare mie de metri s-a licitat cu 10 lei, suma totală mergând către copiii cu autism.

Ultramaratonul “Autism 24 H” s-a aflat deja la cea de-a șasea ediție, scopul fiind, evident, strângerea de fonduri care vor fi investite în proiecte dedicate copiilor cu autism. Ca un plus, competiție promovează mișcarea ca stil de viață sănătos, inclusiv în rândul copiilor și a persoanelor cu dizabilități. La momentul startului, Cătălin reușise să “vândă” 293 de kilometri, către persoane care au dorit să se ralieze cauzei. La maraton, Cătălin a reușit să depășească  distanța de 100 de kilometri, bornă impusă fiecărui participant însumând nu mai puțin de 105 kilometri parcuși în 24 de ore.

Condițiile în care s-a derulat maratonul au fost printre cele mai vitrege, întrucât participanții au trebuit să alerge pe un teren greu, nisipul plajei de la Mamaia. În plus, diferențele de temperatură zi-noapte au suprasolicitat organismul fiecărui temerar. Doar câteva zeci, din 1000 câți se aliniaseră la start, au reușit să alerge cei 100 de kilometri obligatorii.

Cătălin  a reușit să atingă borna 100 chiar la răsăritul soarelui, reușind să mai parcurgă apoi încă cinci kilometri.  El ține să le mulțumească tuturor celor care s-au alăturat acestei cauze nobile, atât în calitate de maratoniști, cât mai ales în cea de donatori. Reamintim, vă puteți ralia încă acestei acțiuni dedicată copiilor cu autism, „cumpărând” kilometri parcuși de Cătălin Tânțăreanu, de aici.

Buzoianul este un obișnuit al maratoanelor caritabile. Anul trecut, a parcurs 100 de kilometri în mai puțin de 18 ore, fiind nevoit să alerge pe străzile orașului, întrucât maratonul de la Mamaia nu s-a putut organiza, din cauza pandemiei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și