Publicat la: 03.03.2017. 18:25 / 1.848 views

TĂIERILE DE CLASE PROVOACĂ NOI NEMULŢUMIRI. DIRECTORII DE LA HASDEU, REVOLTAŢI DE DECIZIA I.Ş.J.

Anul viitor, cea mai titrată unitate de învăţământ din judeţul Buzău va funcţiona cu o clasă în minus. Colegiul Naţional „B.P.Hasdeu” se află pe lista liceelor teoretice pentru care Inspectoratul Şcolar a decis să reducă numărul de clase de a IX-a. Conducerea colegiului critică hotărârea luată de şefii educaţiei. În schimb, responsabilii din învăţământ spun că nu au avut de ales: numărul viitorilor absolvenţi de gimnaziu este în scădere iar ponderea claselor cu profil tehnologic trebuie să fie mai mare.  

hasdeieni 2Încep să apară noi reclamaţii legate de eliminarea unor clase cu profil teoretic, aşa cum s-a întâmplat în cazul Liceului din Pătârlagele. Directorii de la Colegiul Hasdeu s-au trezit în faţa unei decizii fără precedent, în momentul în care Inspectoratul Şcolar a aprobat planul de şcolarizare pentru anul 2017-2018. În loc de 10 clase, aşa cum au trimis spre avizare, cel mai titrat liceu din judeţ a apărut cu o tăiere la profilul umanist.

Zilele trecute, într-o emisiune la Campus TV, inspectorul şcolar general Florina Stoian explica faptul că eliminarea din schemă a mai multor clase de la licee teoretice din judeţ ar avea la bază scăderea numărului de viitori absolvenţi de gimnaziu, dar şi un criteriu impus de Ministerul Educaţiei, privind ponderea claselor cu profil tehnologic şi teoretic.

Decizia luată de Inspectoratul Şcolar îi îngrijorează pe directorii de la Hasdeu, mai ales că şi în anii viitori este posibil să aibă parte de noi tăieri de clase.

Clasa de filologie care nu se mai regăseşte în planul de şcolarizare pentru anul viitor s-a remarcat de-a lungul anilor cu performanţe la olimpiade. Nu s-a ţinut cont nicio clipă de rezultate, acuză conducerea Colegiului Hasdeu.

Potrivit planului de şcolarizare adoptat de Inspectoratul Şcolar, Colegiul Hasdeu ar urma să funcţioneze anul viitor cu şase clase de profil real şi doar trei de uman. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!