Publicat la: 03.08.2018. 18:21 / 584 views

SUSPICIUNE DE WEST NILE. AUTORITĂŢILE SUNT ÎN ALERTĂ

Autorităţile sanitare sunt în alertă după ce un adolescent de 15 ani din Buzău s-a prezentat la spital cu simptomele virusului West Nile, transmis de tânţari. Medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă şi sfătuiesc buzoienii să se protejeze în această perioadă.

tantarSuspiciune de îmbolnăvire cu virusul West Nile, la un adolescent buzoian. Potrivit medicilor epidemiologi, cazul a fost semnalat în această săptămână, probele prelevate au fost deja trimise la Bucureşti, urmând ca în funcţie de rezultate să se confirme sau nu existenţa unui prim caz, în judeţul Buzău, în acest an.

Reprezentanţii DSP sfătuiesc cetăţenii să ia toate măsurile pentru a se proteja şi să evite zonele cu apă provenită în urma ploilor.

Virusul West Nile este un potential factor declanşator al unor afecţiuni serioase, principala cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înţepătura ţânţarilor. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>