Publicat la: 06.11.2018. 19:31 / 490 views

SUSPICIUNE DE PESTĂ, LA BECENI. AUTORITĂŢILE AŞTEAPTĂ CONFIRMAREA

Suspiciune de infectare cu virusul pestei porcine africane, într-o gospodărie din comuna Beceni. Autorităţile au trimis probe la Bucureşti iar acum aşteaptă rezultatele.

dezinfectie pestaTotul a început după ce un localnic din Cărpiniştea, sat aparţinând comunei Beceni, a anunţat medicul veterinar că a găsit în gospodărie mai mulţi porci morţi. Din spusele proprietarilor, animalele ar fi murit în decurs de doar câteva ore. Exploataţia unde au fost înregistrate decesele animalelor este situată la mai mult de 300 de metri de cea mai apropiată gospodărie.

Imediat, autorităţile au instituit primele măsuri de siguranţă dictate de acest tip de situaţie. Au fost instalate filtre auto de dezinfecţie şi au fost trimise probe biologice către Bucureşti. Deocamdată, se aşteaptă rezultatele de la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală.

În judeţul Buzău au fost depistate în ultimele două luni cinci focare de pestă porcină africană, la Pănătău, Lunca-Pătârlagele, Puieşti şi două în satul Amara. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>