Publicat la: 15.01.2020. 19:27 / 709 views

SURSE NEOFICIALE: “FĂRĂ DISCERNĂMÂNT!”. CE SPUNE AVOCATUL POPORULUI DESPRE CAZUL SĂPOCA

Apar noi detalii cu privire la împrejurările în care s-a produs masascrul de la Spitalul Săpoca, în vara anului trecut. Un raport al Avocatului Poporului vorbeşte despre lipsa de personal, dar precizează că tragedia a avut loc în condiţiile în care holurile şi saloanele erau supravegheate video. Între timp, surse neoficiale din rândul anchetatorilor ne-au precizat că rezultatul comisiei de expertiză va arăta că autorul nu ar fi avut discernământ în momentul comiterii faptelor. 

sapoca victima criminal 2

Au trecut cinci luni de la tragedia de la Spitalul Săpoca, unde un pacient a ucis 7 bolnavi din două saloane, iar alţi 6 internaţi au suferit leziuni grave în urma episodului de furie al individului de 38 de ani. Încă se aşteaptă rezultatul expertizei neuropsihiatrice, în urma căreia specialiştii vor stabili dacă autorul a avut sau nu discernământ în momentul comiterii atrocităţilor. Surse neoficiale ne-au precizat că verdictul va înclina spre varianta “fără discernământ”, soluţie care poate fi contestată de procurori, prin solicitarea unei contra-expertize.

Între timp, Avocatul Poporului a dat publicităţii un raport în urma verificărilor efectuate la Spitalul Săpoca. În document se precizează că tragedia s-a produs pe fondul lipsei de personal de supraveghere directă a pacienţilor, cu menţiunea, însă, că “spitalul avea în dotare camere video, în toate secţiile, pentru holuri, precum şi în camerele în care erau pacienţi care necesitau supraveghere permanentă, monitorizarea pacienţilor fiind efectuată din cabinetele medicale de către personalul medical aflat în tură”.

Raportul mai scoate la iveală şi alte probleme pe secţiile Spitalului de Neurpsihiatrie din Săpoca, în majoritate de natură organizatorică. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!