Publicat la: 29.01.2015. 15:16 / 5.668 views

SUPRATAXAREA SĂRĂCIEI

Orice stat, prin guvernul său are nevoie de bani. El este acela care trebuie să-i colecteze pentru finanţarea apărării, educaţiei, sănătăţii, pentru plata pensiilor etc.

BREBENELCând guvernul este incompetent şi corupt nu reuşeşte să adune toate sumele de care are nevoie şi pe care, în mod normal şi legal, le poate aduna. Atunci gradul de colectare este foarte scăzut, economia subterană duduie din plin şi evaziunea fiscală este enormă. În aceste situaţii guvernul incompetent şi corupt apelează la cele mai simple măsuri: perceperea de noi biruri. Începutul de an găseşte Guvernul României într-unul dintre cele mai mari scandaluri. Zeci de mii de copii şi sute de mii de pensionari, persoane cu handicap, adică persoanele cele mai sărace, suportă o nouă aberaţie fiscală. Aceştia sunt evazioniştii statului. Guvernul Ponta a câştigat războiul cu ei. O suprataxă, venită retroactiv, gândită de un incompetent şi rău intenţionat, aprobată de un guvern antinaţional prin Ordonanţă de Urgenţă împovărează viaţa şi aşa cenuşie a milioane de români. Nu s-a găsit un deştept, un singur deştept, prin Ministerul de Finanţe, prin ANAF care să vadă abaeraţiile din această OUG. Mai ales că premierul ne-a dat asigurări la finalul anului trecut că nu vor creşte taxele. Nu a spus, minciună prin omisiune, că nu vor apărea altele noi. Aşadar, statul hoţ te suprataxează dacă ai vândut fier vechi, dacă ai acţiuni sau un cont în bancă, dacă ai alocaţie pentru copiii tăi, dacă ai o persoană cu handicap şi beneficiază de ajutor social. Se repetă cumva situaţia beneficiarilor ajutorului social (celebra lege 416). Nu primeau acest ajutor cetăţenii care aveau un pogon de pământ, o văcuţă, o mârţoagă şi o căruţă, mulţi fiind nevoiţi să le vândă ca să beneficieze de sumele respective. Statul hoţ nu încurajează munca, nu încurajează prosperitatea cetăţenilor săi, te îndeamnă să scapi cât mai repede de acţiuni, de conturi bancare, să rămâi sărac lipit, ca toate acestea să ajungă la ei, la „băieţii deştepţi“.
O altă aberaţie financiară a începutului de an este gândită de firmele de asigurare şi dusă la îndeplinire de nababii de la ASF: RCA-ul pentru tineri a crescut şi de patru ori ca valoare. A ajuns ca această taxă să coste, în unele cazuri, mai mult decât maşina asigurată. Este cazul proprietarilor celebrei Dacia 1300.
O altă măsură prin care se suprataxează sărăcia, luată anul trecut, este acciza suplimentară la carburanţi de 7 eurocenţi/litru. Toate măsurile pe care le iau guvernanţii de aşa zisă protecţie socială sunt anulate de aceste aberante măsuri fiscale. Sunt simple sloganuri electorale programele de tip „Prima casă“ şi „Prima maşină“ dacă tinerii nu sunt încurajaţi să rămână în ţară, iar şomajul este unul foarte ridicat în rândul acestora.
Pentru mulţi cetăţeni, din ce în ce mai mulţi, România a devenit o ţară scumpă, foarte scumpă şi nu îşi mai permit să locuiască aici în condiţii umane. O fac pe străzi sub cerul liber, în bordeie, în grote săpate pe maluri de apă sau în canalele marilor oraşe. Iar cei care mai au o locuinţă, unii dintre ei, s-au debranşat de la căldură murind de foame, frig şi de bolile sărăciei în apartamentele devenite cavouri. O imensă sărăcie a cuprins ţara, iar guvernanţii sunt surzi şi orbi. România lor este înfloritoare, este bogată. Marii escroci imobiliari, economici şi financiari sunt scutiţi de plata taxelor, beneficiază de protecţie din partea organelor abilitate. Serviciile secrete sunt în conservare, justiţia moţăie pe imnul „Somnoroase păsărele“ în timp ce ţara moare, ţara unde marii tâlhari zburdă în voie. Prada mai este încă bogată, poporul doarme chiar dacă i se cântă mai mereu „Deşteaptă-te române!“. Când ne vom trezi, în acordurile prohodului, să nu fie prea târziu. Vorba poetului Grigore Vieru poate se va adeveri cândva şi „Eminescu să ne judece!“.
Stan BREBENEL

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!