Publicat la: 13.01.2020. 20:12 / 539 views

SUCURI 100% NATURALE PRODUSE ÎN JUDEȚUL BUZĂU. PRIMELE CUTII CU SUC NATURAL AU AJUNS DEJA LA CLIENȚI

Dulce, aromat și natural. Acestea sunt calitățile sucului de mere pe care îl produce de câteva săptămâni o familie dintr-o comună buzoiană unde ai zice mai degrabă că nimic nu se întâmplă. Mica fabrică din localitatea Bălăceanu are dotare de ultimă generație și a fost pusă pe picioare printr-o investiție de 200.000 de euro, un sfert din sumă venind printr-un proiect start-up.

suc natural 2  suc natural

Cu trei săptămâni în urmă, Romică Drăghici a inaugurat în gospodăria sa din comuna Bălăceanu prima fabrică de sucuri 100% naturale din județul Buzău. În hala cu utilajele de procesare lucrează soții Drăghici, fiul lor, Cristian, și viitoarea noră. Traseul fructelor durează mai puțin de două ore până devin suc. Deocamdată folosesc mere ionatan și golden, ca materie primă, pentru că sunt mai zemoase și foarte sănătoase.

Spălarea merelor este obligatorie, pentru a nu modifica gustul sucului. Fructele sunt preluate de o banda transportoare și trimise într-un tocător. De aici, merele sunt transferate manual într-o presă, care stoarce atât cât trebuie pentru a nu afecta calitatea sucului.

Sucul proaspăt de mere care iese din presă ajunge în tancurile pentru pasteurizare. Aromatul produs ajunge în pungi de trei litri, care sunt apoi împachetate în cutii de carton.

Într-o zi, utilajele moderne ale fabricii pot produce o mie de litri de suc natural, numai bun de dat copiilor în locul nesănătoaselor licori care au invadat piața.

Mica fabrică din comuna Bălăceanu are dotare de ultimă generație și a fost pusă pe picioare printr-o investiție de 200.000 de euro, un sfert din sumă venind printr-un proiect start-up.

Primele cutii cu suc natural au ajuns deja la clienții unor pensiuni și magazine, iar reacțiile sunt încurajatoare. Prețurile nu diferă cu mult de cele ale produselor de la raft. Cutia de trei litri costă între 17 și 19 lei la poarta fabricii, în funcție de combinație. În viitorul apropiat, familia Drăghici va încerca să încheie contracte și cu marii retaileri, pentru a ajunge la cât mai mulți clienți. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!