Publicat la: 11.01.2019. 19:27 / 1.958 views

SUB AMENINŢAREA SACRIFICĂRII ÎN MASĂ. MĂSURA VA FI LUATĂ, DACĂ SE EXTIND FOCARELE

Focarul de pestă de la Vadu Paşii ar putea aduce prima măsură extremă a autorităţilor de la Buzău: sacrificarea în masă a porcilor. Decizia va fi luată în cazul în care va creşte numărul cazurilor de PPA din comună. 

gospodarie pesta 1Autorităţile vorbesc despre posibilitatea extinderii focarelor de pestă porcină din comuna Vadu Paşii. Este o situaţie atipică, pentru că asistentul veterinar, în gospodăria căruia s-a confirmat pesta, prin natura meseriei, a intrat în contact cu suinele din mai multe curţi ale sătenilor, fiind potenţial purtător al virusului.

După ce s-a aflat de focarul de la Focşănei, mai mulţi săteni din comuna Vadu Paşii au intrat în panică. Medicii veterinari sunt solicitaţi să verifice starea de sănătate a porcilor din mai multe gospodării.  

În acest context, pentru prima dată, autorităţile vorbesc despre posibilitatea luării unei decizii în premieră la Buzău: sacrificarea în masă a porcilor, o măsură care va fi adoptată, doar dacă numărul focarelor va creşte îngrijorător.

În niciunul dintre celelalte şase cazuri de pestă porcină înregistrate în judeţul Buzău nu s-a dispus eutanasierea suinelor din zonele de protecţie. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!