Publicat la: 11.06.2020. 18:07 / 284 views

STRĂZI EUROPENE. MILIOANE DE EURO PENTRU TREI ARTERE DIN BUZĂU

Ieri a fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea Bulevardului Unirii, străzii Transilvaniei și a Bulevardului Industriilor. Aproape 18 milioane de euro vor transforma cele trei artere mari ale Buzăului în adevărate străzi europene. Lucrările de execuție ar putea demara chiar din această toamnă.

 unirii 1 transilvaniei 02

Ieri, edilul șef a semnat împreună cu Luminița Mihailov,directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud Est, un contract de finanțare de aproximativ 18 milioane de euro.

Cu acești bani vor fi reabilitate și modernizate trei mari artere de circulație ale Municipiului Buzău: bulevardul Unirii, strada Transivaniei între Unirii și Fabrica de Bere și bulevardul Industriilor.

Proiectele cu care este integrată reabilitarea, dar  și modernizarea celor trei străzi se referă la achiziționarea de autobuze electrice și la modernizarea sistemului de trafic.

Transportul în comun se va desfășura pe mijlocul celor trei străzi, pe culoare delimitate fizic de cele dedicate celorlalți participanți la trafic.

Vor fi reabilitate și stațiile de autobuz și zonele in care vor fi amplasate stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice și vor fi resistematizate locurile de parcare.

Proiectul va fi început cel mai probabil cu Aleea Industriilor și se va încheia cu bulevardul Unirii, in funcție de lucrările pe care Compania de Apă le va desfășura

în aceste zone.

Licitațiile sunt în curs de desfășurare iar proiectul va putea fi demarat chiar din această toamnă.

Municipalitatea va contribui la finanțarea proiectului cu 2%, ceea ce înseamnă aproximativ 1,7 milioane lei din fonduri proprii. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!