Publicat la: 13.09.2018. 18:10 / 897 views

STRAT DE PROTECŢIE PENTRU FLORI. PE SPAŢIILE VERZI SE AŞTERNE UN STRAT DE MATERIE ORGANICĂ

Nu toţi buzoienii ştiu că stratul care este aşternut printre florile de pe spaţiile verzi din oraş nu are numai un rol estetic. El este format din materie organică, în cazul Buzăului, resturi din lemn, care are rolul şi de a proteja şi hrăni plantele. De la sfârşitul lui septembrie vor începe plantările  cu covoarele florale de toamnă, printre care vor reapărea şi panseluţele tradiţionale.      

rond zona 2În afară de asfaltarea arterelor de circulaţie din municipiu, Primăria este preocupată şi de estetica oraşului. Din acest motiv, spaţiile verzi sunt amenajate periodic cu florile specifice fiecărui anotimp.

Lucrătorii de la Spaţiile verzi din cadrul societăţii Urbis Serv au amenajat ieri rondul din sensul giratoriu din Zona Industrială. Laolaltă cu mulţi dintre concitadinii noştri, am vrut şi noi să ne lămurim care este motivul pentru care se aştern aşchii de lemn printre straturile de flori.

Mulciul este un strat de materie organică, respectiv paie, frunze, resturi vegetale sau rumeguş. Tehnicienii de la Urbis au preferat aşchiile din lemn pentru că se pot aşterne mai uşor, au o estetică deosebită şi sunt şi ieftine.

Pentru a înfrumuseţa cât mai bine spaţiile verzi şi pentru a se integra perfect printre flori, mulciul poate fi colorat ecologic.

Până la primăvară, când vor înflori din nou bulboasele, urmează ca spre sfârşitul lunii, spaţiile verzi să fie înfrumuseţate cu florile specifice toamnei.

Parcul Sfinţii Îngeri va fi primul în care vor fi plantate gingaşele panseluţe, alături de unele dintre cele mai colorate flori de toamnă. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!