Publicat la: 26.06.2017. 18:53 / 2.726 views

STAŢIUNEA SĂRATA MONTEORU, O OAZĂ DE RĂCOARE. SUTE DE TURIŞTI, ÎN WEEK-END

A început sezonul estival și la Sărata Monteoru, în județul Buzău. Stațiunea balneo-climaterică a fost luată cu asalt de sute de turişti „fugăriţi” de arşiţa din oraşele Munteniei. Aici găsesc piscine cu apă sărată, benefice organismului, unde pot petrece o după-amiază ca pe litoral, dar într-o staţiune înconjurată de dealuri împădurite.

MOTEORULa Monteoru, atmosfera este ca într-o stațiune de la malul Mării. Numeroasele piscine de la pensiuni sau de la bazele de tratament balnear sunt un furnicar de oameni puși pe distracție. Pentru că se află la mai puţin de 20 de kilometri de Buzău şi la numai o oră de mers cu maşina din Bucureşti, mulţi dintre turişti sunt din Capitală. Bucureştenii vin la Monteoru ca să evite aglomeraţia din staţiunile montane celebre de pe Valea Prahovei şi din Braşov.

Staţiunea deţine numeroase bazine alimentate din izvoare subterane şi dintr-un foraj de 150 de metri adâncime. Stațiunea este renumită pentru băile sărate şi curele cu nămol. Aici se află o unitate de tratament balnear a Ministerului Muncii, ștranduri private și piscine ale pensiunilor agro-turistice.

Costul unui bilet de intrare la ștrand sau la piscină variază între 10 şi 20 de lei de persoană iar cazarea nu depăşeşte 100 de lei pe noapte la pensiunile din zonă. Sărata Monteoru este situată într-o zonă colinară, liniştită, înconjurată de păduri şi vegetaţie bogată. Aici se poate ajunge atât dinspre Pietroasele, pe Drumul Vinului, dar şi din DN 1B Buzău- Ploieşti, pe DJ 203G Merei – Sărata Monteoru.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!