Publicat la: 20.02.2017. 16:43 / 4.260 views

STAŢIUNEA A RĂMAS FĂRĂ TEREN AGRICOL. A FOST CEDAT ACADEMIEI ROMÂNE

Un lucru absolut halucinant s-a petreceut la Staţiunea de Cercetare Legumicolă. Terenul agricol pe care se făcea cercetare a fost cedat Academiei Române, iar acum cercetătorii mai funcţionează în instituţie şi pe terenuri doar pe baza unui contract de comodat. Directorul susţine că a fost de acord cu această operaţiune pentru a salva terenurile de interesele autorităţilor locale.

STATIUNEADupă ce ani la rând Staţiunea de Cercetare Legumicolă a pierdut terenurile în faţa intereselor diferitelor personaje, acum a rămas definitiv fără pământ. Mai exact, directorul Stațiunii a cedat terenurile Academiei Române. A avut loc chiar şi un proces formal, iar terenurile au trecut din administrarea statului în proprietatea Academiei Române.

Iniţial, directorul Staţiunii nu a vrut să recunoască în faţa reporterului Campus TV faptul că procesul  s-a finalizat şi că există în acest sens o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Abia după câteva ezitări a recunoscut că procesul s-a încheiat, însă susţine că nu este definitivat.

Directorul Staţiunii de Cercetare Legumicolă susţine că cercetarorii vor putea funcţiona în continuare în baza unui contract de comodat între instituţia pe care o conduce şi Academia Română. Șeful Stațiunii de Cercetare menționează că a recurs la acest gest pentru a salva terenurile de interesele autorităţilor locale.

După 1990, Staţiunii Experimentale Buzău i-au fost luate suprafeţe uriaşe de teren prin diferite metode. O parte dintre cercetători au încercat cu disperare să mai salveze ceva din ceea ce era odată mândria Buzăului. Acum se pare, că nu mai au nicio şansă.

Printre ultimele isprăvi ale conducerii Staţiunii este și cedarea prin închiriere a unei suprafeţe de peste 200 de metri pătraţi unei firme care a ridicat în doar câteva zile o staţie GPL, chiar în curtea staţiunii, la doar câţiva metri distanţă de blocurile de locuințe. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>