Publicat la: 17.01.2020. 19:23 / 902 views

STAŢIUNE INDEPENDENTĂ. SĂRATA MONTEORU S-AR PUTEA DESPRINDE DE PRIMĂRIA MEREI

Staţiunea Sărata Monteoru are nevoie de o dezvoltare rapidă şi eficientă pentru a primi statutul de staţiune de interes naţional. O condiţie esenţială pentru a beneficia de finanţări guvernamentale şi europene este aceea de a avea administraţie proprie. Condiţie care nu ar putea fi îndeplinită decât prin desprinderea localităţii de Primăria Merei.

monteoru statiune balneoStaţiunea Sărata Monteoru s-a dezvoltat foarte puţin în ultimii ani, deşi peste 40% din bugetul Primăriei Merei provine de la agenţii economici de aici.

Dacă aceşti bani ar fi fost investiţi pentru modernizarea ei, altul ar fi fost statutul acestei staţiuni de interes local, singura din judeţ.

Multe dintre schimbările în bine din staţiune nu ar fi fost posibile fără aportul substanţial al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ”Sărata Monteoru”, din care fac parte Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Merei.

Staţiunea ar avea mult mai multe posibilităţi de dezvoltare şi de modernizare dacă s-ar desprinde de Primăria Merei şi ar deveni independentă din punct de vedere administrativ.

Chiar dacă satul Monteoru are o populaţie destul de mică, de numai aproximativ 1.500 de locuitori, s-ar putea susţine financiar din taxele şi impozitele achitate de agenţii economici din staţiune.

Există exemple de localităţi cu şi mai puţini locuitori care au administraţie proprie.

Un exemplu este comuna Bran, cu doar 500 de locuitori, dar cu un mare potenţial turistic.

Cei care ar trebui să se ocupe de formalităţile necesare pentru desprinderea staţiunii Sărata Monteoru de Primăria Merei ar trebui să fie chiar cei din primărie. Ceea ce este puţin probabil să se întâmple.

În anul 2005 a mai existat o încercare de a desprinde staţiunea de Merei şi de o aduce sub administrarea Municipiului Buzău, pentru ca Primăria oraşului să poată investi în dezvoltarea ei. Referendumul organizat atunci nu a fost validat deoarece s-au prezentat prea puţini buzoieni la urne.

Dezvoltarea staţiunii Sărata Monteoru şi ridicarea ei la rangul de staţiune de interes naţional ar atrage mai mulţi turişti şi ar contribui la creşterea bunăstării economice  şi a localităţilor vecine. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!