Publicat la: 25.10.2017. 18:07 / 813 views

STAŢIE DE COMPOST LA BUZĂU. SE VOR RECICLA ŞI DEŞEURILE MENAJERE

Societatea de salubritate va înfiinţa, anul viitor, la Buzău, o staţie de compost în care vor fi procesate deşeurile vegetale sau cele menajere. În acest fel, reprezentanţii societăţii de salubritate speră să reuşească să îndeplinească normele impuse de Uniunea Europeană.

vegetaleNoile platforme îngropate vor avea un compartinet nou, cel pentru deşeurile vegetale, sau menajere ce provin de la blocuri. Aceste deşeuri vor merge, începând de anul viitor, la staţia de compost ce va fi înfiinţată de societatea de salubritate.

În acest moment aceste deşeuri ajung la staţiile de ciment şi nu figurează ca reciclate, însă de anul viitor vor fi considerate cantităţi reciclate, astfel că se vor îndeplini normele inpuse de Uniunea Europeană.

Fabricarea compostului este procesul prin care deşeurile menajere din bucătărie şi curte sunt transformate într-un compus bogat în nutrient care este utilizat pentru fertilizarea si condiţionarea solului. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!