SPITALUL JUDEȚEAN VA PRELUA PACIENȚI CU CORONAVIRUS. SPITALUL DIN RÂMNICU SĂRAT, APROAPE PLIN

SPITALUL JUDEȚEAN VA PRELUA PACIENȚI CU CORONAVIRUS. SPITALUL DIN RÂMNICU SĂRAT, APROAPE PLIN

Deoarece capacitatea maximă a spitalului de la Râmnicu Sărat poate fi atinsă în următoarele zile, în contextul valului de infectări, autorităţile buzoiene au trecut la “Scenariul 3”, acela de a pregăti secţii ale Spitalului Judeţean, pentru primirea pacienţilor infectaţi cu Covid 19.  Secţiile pregătite sunt “Infectioase” şi “TBC”.

garlasi smurdDacă ritmul de infectări cu noul coronavirus se menține la Buzău, este doar o chestiune de zile până când capacitatea spitalului suport Covid 19 de la Râmnic va fi depășită. Autoritățile buzoiene iau deja în considerare “Scenariul 3”, conform căruia Spitalul Județean Buzău va primi pacienți infectați. Primele două secții pregătite pentru această situație sunt Infecțioase, cu 25 de paturi, și TBC, cu 40 de paturi.

Dacă valul de îmbolnăviri va depăși capacitatea celor două secții, conducerea Spitalului Județean ar putea rezerva un etaj întreg, pentru pacienții cu Covid. Este vorba despre nivelul 3 al clădirii din Micro 14, spațiu care poate primi aproximativ 60 de pacienți.

Deocamdată, unitatea medicală buzoiană poate desfășura fără probleme activitatea, în ciuda faptului că mai multe cadre medicale s-au infectat cu coronavirus. De altfel, unul dintre medicii infectați s-a și întors la muncă, după ce a fost declarat vindecat.

Alți doi medici vor reveni în curând, spun cei din conducerea spitalului, după ce au fost de asemenea declarați vindecați. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Eveniment

(VIDEO) Tragedie la scăldat

02.08.21 20:07 Ultima modificare 02.08.21 20:07

Tragedie la scăldat, în weekend. Un tânăr și-a pierdut viața în lacul format dintr-o zonă de excavații de pe raza satului Potoceni, în apropiere de…