Publicat la: 27.07.2020. 18:01 / 230 views

SPITALE PLINE, PACIENȚI IZOLAȚI ACASĂ. SITUAȚIE CRITICĂ ÎN UNITĂȚILE SANITARE DIN JUDEȚ

Zeci de buzoieni diagnosticați cu Covid-19 au fost izolați la domiciliu, pentru că nu au mai avut loc în unitățile medicale destinate tratării bolnavilor cu SARS CoV2. Este o situație critică la Buzău: unitățile au ajuns la capacitatea maximă de internare a pacienților cu coronavirus. Autoritățile din sănătate încă așteaptă un răspuns cu privire la transformarea Spitalului CFR în unitate suport.

covid spital 4Din cauza crizei de locuri de la Spitalul Municipal Rm. Sărat și de la secția exterioară Gârlași a Spitalului Județean de Urgență Buzău, în ultimele zile autoritățile din sănătate au fost nevoite să dispună izolarea la domiciliu a 60 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus.

Responsabilii din cadrul Direcției de Sănătate Publică încă așteaptă un răspuns de la București cu privire la propunerea ca Spitalul CFR Buzău să fie transformat în unitate suport de Covid-19, variantă care ar rezolva pe moment criza locurilor din unitățile medicale.

Până la identificarea unei alternative de internare, D.S.P. va fi nevoită să adopte aceeași soluție în următoarea perioadă, mai ales că numărul cazurilor depistate este în continuare crescut. O altă variantă aflată în discuție este o colaborare cu un spital privat. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!