Publicat la: 20.02.2018. 19:15 / 1.144 views

SPITAL SUB ASEDIU. SITUAŢIE INGRATĂ PENTRU MEDICI

Nu de puţine ori, medicii din Spitalul Judeţean sunt obligaţi să dea socoteală aparţinătorilor recalcitranţi, pentru orice decizie luată, în privinţa pacienţilor. Nu mai departe de joi, UPU Buzău a fost luată cu asalt de zeci de persoane, după ce o femeie a făcut stop cardiac, în urma unui şoc anafilactic. Azi, episodul s-a repetat, în contextul în care aparţinătorii femeii au solicitat transportarea pacientei la o unitate spitalicească din Bucureşti.

caz upuRudele unei femei de 42 de ani, de etnie rromă, pacientă a Spitalului Judeţean, au ocupat, din nou, holurile unităţii medicale, pentru a cere transferul acesteia la un spital bucureştean. Femeia ajunsese la spital joi, după ce suferise un şoc anafilactic, în urma unei injecţii administrate la domiciliu. Medicii au constatat că pacienta se afla deja în stop cardiorespitator, au readus-o la viaţă şi au transportat-o pe secţia ATI. Între timp, rudele pacientei au cerut în repetate rânduri transportul pacientei la Bucureşti, dar şi aflarea cauzei pentru care femeia a suferit şocul anafilactic, în urma unei banale injecţii, fie ea administrată ambulatoriu. De asemenea, aparţinătorii au de gând să depună o plângere la poliţie împotriva asistentei medicale care i-a administrat femeii de 42 de ani injecţia. Conducerea medicală a Spitalului Judeţean a ţinut să precizeze nu este reponsabilă pentru tratamentul ambulatoriu şi că asistenta în cauză nu era angajata celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ

De altfel, „actul medical sub presiune” este o practică cu care doctorii din Spitalul Judeţean sunt de mult obişnuiţi. Nu de puţine ori, medicii au intervenit sub ameninţările rudelor pacienţilor.

Dacă joi seară a fost nevoie de intervenţia jandarmeriei şi a firmei de pază angajate de Spitalul Judeţean, azi dialogul dintre conducerea instituţiei şi rudele femeii internate a fost unul paşnic, fără să fie nevoie de interventia forţelor de ordine. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!