SPECTACOL PE CERUL BUZOIAN. MII DE SPECTATORI PREZENŢI LA BOBOC AIR SHOW

SPECTACOL PE CERUL BUZOIAN. MII DE SPECTATORI PREZENŢI LA BOBOC AIR SHOW

Mii de persoane au asistat sâmbătă la un adevăărat regal aviatic, oferit de piloţii militari de la Baza Aeriană Boboc, dar şi de aviatori civili. Pa lângă show-ul devenit deja tradiţional, cei prezenţi au asistat şi la ceremonia predării drapelului de luptă către unitatea buzoiană.

bobas 10   bobas 11

Măiestria piloţilor, manevrele periculoase şi vitezele ameţitoare ale aparatelor de zbor, care păreau că trec razant peste aerodrom, i-au ţinut cu sufletul la gură pe cei aproape 10.000 de participanţi la mitingul de la Boboc.

Rând pe rând, piloţii militari şi cei civili şi-au arătat măiestria la manşă. Aripile de oţel au brăzdat cerul în lupinguri, picaje periculoase sau redresări aproape de sol.

Pe lângă  show-ul aerian, ziua de sămbătă a avut şi o conotaţie specială, spectatorii putând asista la ceremonia Înmânării Drapelului de Luptă. Tot în cadrul show-ului, au fost expuse la sol aparatele reprezentative ale armatei române, MIG21, IAR99, IAK 52 şi eliopterele Puma şi Alouette.bobas 12

Pentru ca demonstraţia să fie completă, piloţii au simulat o misiune dintr-un teatru de operaţii, descriind un scenariu dintr-o zona ostilă. Inamicii de ocazie au fost înconjuraţi din aer şi la sol de trupe speciale.

A fost cea de-a 10-a ediţie Boboc Air Show iar conform organizatorilor, la  eveniment au asistat aproape 10.000 de spectatori. Show-ul este organizat în fiecare an, în preajma zilei de 17 iunie, zi în care Aurel Vlaicu efectua primul zbor. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și