Publicat la: 02.11.2017. 19:30 / 1.433 views

SPECTACOL AL PARAŞUTIŞTILOR MILITARI. MEMORIALUL „GRIGORE BAŞTAN” ŞI-A PREMIAT CÂŞTIGĂTORII

A 30 ediţie a Exerciţiului cu trupe în teren „Memorial general maior Grigore Baştan” şi-a premiat astăzi câştigătorii. O echipă de patru paraşutişti a coborât din cer pentru a deschide manifestarea organizată prin grija Fundaţiei „General Grigore Baştan”. Cupa Memorialului a revenit anul acesta lotului de paraşutişti din Bacău.

parasutist 1  memorial bastan 2

Astăzi, pe platoul Dacia au coborât din cer patru paraşutişti militari care au dat startul manifestării prilejuite de premierea câştigătorilor Exerciţiului cu trupe în teren „Memorial general maior Grigore Baştan”

A urmat un ceremonial religios oficiat de părintele Mihail Milea şi moment poetic susţinut de actriţa Doina Ghiţescu. Comandantul Centrului de Instruire a dat raportul generalului de brigadă Gheorghiţă Vlad, comandantul Garnizoanei Buzău.

Marii câştigători ai Memorialului din acest an au urcat pe treptele podiumului şi au fost premiaţi. bastan cupaTreapta a treia a fost ocupată de paraşutiştii militari de la Târgu Mureş iar pe locul doi s-a clasat echipa de la Brigada de Informaţii Militare din Buzău, marea câştigătoare de anul trecut. Prima treaptă a podiumului a fost ocupată de lotul Batalionului 630 Paraşutişti „Smaranda Brăescu” din Bacău, care a primit şi trofeul Memorialului Grigore Baştan.

Valentina Baştan, fiica celebrului militar paraşutist şi preşedinta fundaţiei care poartă numele tatălui său a mulţumit tuturor celor care au sprijinit acest exerciţiu naţional şi militarilor care au luat parte la reuşita lui.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea tuturor militarilor paraşutişti care au participat la reuşita Memorialului Grigore Baştan de anul acesta.

Memorialul „General maior Grigore Baştan” este un concurs de tradiţie al paraşutiştilor militari care solicită la maxim deprinderile şi aptitudinile acestora în teren, pe o distanţă cuprinsă între 20 şi 50 de kilometri. (Corneliu Floriceanu)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!