Publicat la: 13.02.2019. 19:10 / 1.627 views

AU SOSIT DOZELE DE VACCIN. MEDICII DE FAMILIE, NEVOIŢI SĂ ALEAGĂ PACIENŢII

În ultima săptămână, gripa nu a mai avut o evoluţie îngrijorătoare la Buzău. O altă veste bună e că, mâine, în depozitul DSP, va ajunge un lot nou de vaccin antigripal. Cu toate acestea, numărul de doze este cu mult sub necesarul cerut de autorităţile buzoiene din sănătate. Medicii de familie vor fi nevoiţi să aleagă cu stricteţe pacienţii care vor fi imunizaţi.

vaccinDirecţia de Sănătate Publică a cerut peste 2.700 de doze, dar la Buzău vor ajunge aproape 1.000 şi vor fi împărţite unităţilor sanitare şi medicilor de familie. 

Din cauza numărului mic de doze, medicii de familie vor fi nevoiţi să selecteze pacienţii pentru noua etapă de imunizare destinată persoanelor cu risc major.

Pe de altă parte, gripa nu a mai evoluat îngrijorător la Buzău şi nici nu a mai fost semnalat un absenteism ridicat în mediul şcolar, aşa cum a fost raportat în urmă cu două săptămâni. 

Numărul cazurilor de gripă înregistrate până acum în judeţul Buzău a ajuns la 125. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!