Publicat la: 13.01.2020. 20:37 / 1.192 views

SOMAȚI SĂ DEA SALARIILE ÎNAPOI. REVOLTA FOȘTILOR ANGAJAȚI AI ”REGELUI VINULUI”

Revoltă printre peste o sută de foști angajați ai Regelui Vinului”, așa cum a fost supranumit controversatul afacerist buzoian George Ivănescu, de la Poșta Câlnău. În luna decembrie, ei s-au trezit cu somații de la AJOFM Buzău, prin care li se cerea să dea înapoi cele trei salarii primite în 2016, din fondul de garantare, când firma la care au lucrat a intrat în insolvență. Astăzi, foștii salariați au încercat o mediere cu reprezentanții AJOFM.

protest angajati fabrica vin 2  protest angajati fabrica vin

Zeci de foști angajați la una dintre firmele lui George Ivănescu au mers, astăzi, la unul dintre sediile AJOFM din Buzău, pentru a încerca o mediere cu oficialii instituției, după ce, la sfârșitul lunii decembrie, au primit înștiințări, potrivit cărora ar trebui să dea înapoi cele trei salarii primite în 2016, din fondul de garantare, măsură aprobată atunci când societatea se afla în perioadă de insolvență.

Potrivit oficialilor Agenției de Ocupare a Forței de Muncă, somațiile au fost trimise după ce Curtea de Conturi a dispus recuperarea acestor sume din fondul de garantare, în urma unui control efectual la nivel național.

Revolta este cu atât mai mare cu cât mulți dintre foștii angajați nu și-au mai recuperat nici salariile restante din 2016.

Pe de altă parte, oficialii AJOFM spun că, la acea vreme, a fost respectată procedura de acordare a celor trei salarii compensatorii, din fondul de garantare, numai că, între timp, în 2018, o sentință a unei instanțe de judecată a dus la modificarea condițiilor de aprobare a plăților, iar Curtea de Conturi a hotărât aplicarea retroactivă a noilor criterii. AJOFM a contestat decizia Curții de Conturi, fără câștig de cauză.

La medierea de astăzi, foștii salariați au fost sfătuiți să atace imediat în instanță deciziile de imputare, pentru a le suspenda, apoi să se judece pe fond. În caz contrar, ei se vor trezi cu popriri pentru recuperarea sumelor. Oamenii sunt deciși să intenteze proces. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!