Publicat la: 15.06.2017. 18:06 / 2.114 views

SOLUŢII PENTRU RECOLTE MAI BUNE. AGRICULTORII BUZOIENI NU SE ARATĂ PREA INTERESAŢI DE IRIGAŢII

În judeţul Buzău există sisteme de irigaţii pe o suprafaţă de peste 41 de mii de hectare.  Cu toate acestea, doar patru organizaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii au fost constituite. În Parlament se află în dezbatere un proiect de lege care prevede livrarea gratuită a apei pentru irigaţii.

agricultura 2Agricultorii buzoieni au uneori parte de veri toride, lipsite de precipitaţii, care provoacă daune mari recoltelor.

Unitatea de Administrare Buzău din cadrul Filialei Teritoriale Buzău – Moldova Sud are în administrare amenajări pentru irigaţii pe o suprafaţă de peste 41 de mii de hectare.

Pentru ca irigarea terenurilor agricole să poată decurge în cele mai bune condiţii, a fost avizat un proiect de 10.000 de lei pentru reabilitarea canalului Vest din amenajarea de irigaţii din judeţul Buzău. În cadrul proiectului vor fi executate lucrări complexe de decolmatare şi reabilitare a canalelor de irigaţii şi a stăvilalelor.

Dar, agricultorii buzoieni nu par a fi foarte interesaţi de irigaţii.

Pentru a le veni în ajutor fermierilor, în Parlament este dezbătut în această perioadă, un proiect de lege care îi scuteşte de plata apei pentru irigaţii.

Costurile apei şi ale energiei electrice folosite pentru pomparea acesteia vor fi suportate de ANIF, în limita sumelor alocate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>