Publicat la: 07.07.2020. 18:42 / 294 views

SOLUȚIE FINALĂ ÎN DOSARUL RETROCEDĂRILOR DE PĂDURE. PAUL BEGANU, 8 ANI ȘI 6 LUNI DE ÎNCHISOARE

Soluție finală, într-unul dintre cele mai răsunătoare procese ale deceniului! Magistrații Curții Supreme au admis apelurile declarate de DNA și de cinci dintre cei 12 inculpați din dosarul retrocedărilor ilegale de pădure de la Gura Teghii. Astfel, în urma rejudecării, s-au aplicat pedepse cu închisoarea cuprinse între doi și 10 ani de închisoare.

beganuA fost pronunţată decizia definitivă în dosarul retrocedării ilegale de pădure de la Gura Teghii. Magistraţii Curţii Supreme au admis apelurile declarate de DNA şi de cinci dintre cei 12 inculpaţi din dosarul retrocedărilor ilegale de pădure din zona de munte a judeţului Buzău.   

În urma rejudecării, fostul prefect de Buzău, Paul Beganu, a fost condamnat definitiv la 8 ani şi 6 luni de închisoare, iar Maria Buleandră, fost reprezentant al Guvernului în judeţul Buzău, la 4 ani şi 6 luni, tot cu executare.   

Constantin Anton, care avea în primă instanţă 3 ani de închisoare cu executare, a fost achitat. Liliana Panaete are o pedeapsă de 3 ani de închisoare şi interzicerea exercitării anumitor drepturi pe o durată de doi ani.    În schimb, juristul Ştefan Feraru a primit la apel 3 ani cu suspendare pe o perioadă de supraveghere de 3 ani.  

Totodată, instanţa a respins ca nefondate apelurile declarate de afaceristul Gheorghe Ceteraş, Alexandru Lefter, Cosmin Vasile, Ion Irimia, Neculae Toader, Eduard Moiseanu, Gheorghe Poenaru, de părţile civile din dosar, dar şi apelul declarat de SC Forestiera Ardeleană SRL.  

Astfel, Ceteraş trebuie să ispăşească o pedeapsă de 10 ani şi 8 luni de închisoare. Avocatul Cosmin Vasile are o pedeapsă de 5 ani, în timp ce fostul judecător, Neculai Toader, a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de detenţie. Eduard Moiseanu are o pedeapsă de 4 ani cu executare iar administratorul societăţii Forestiera Ardeleană, Gheorghe Poenaru are 2 ani şi jumătate cu suspendare. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!