Publicat la: 05.04.2017. 17:42 / 1.531 views

SOLICITARE DE URGENŢĂ PENTRU PODUL MĂRĂCINENI. PROBLEMĂ ÎN PLUS: PRAGUL DIN ALBIE ESTE ERODAT

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă solicită Ministerului Transporturilor şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere grăbirea intervenţiei pentru reparaţiile ce trebuie efectuate la Podul Mărăcineni. Structura de sub carosabil de pe sensul de mers Rm. Sărat – Buzău a suferit avarii ce necesită consolidări. În plus, a apărut un alt amănunt îngrijorător. Pragul albiei din zona podului este erodat.

pod maracineni 1Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost întrunit, astăzi, prin dispoziţia subprefectului cu atribuţii de prefect, pentru a se lua o decizie în privinţa problemelor semnalate la structura veche a Podului Mărăcineni. Şedinţa a fost convocată în urma unui raport înaintat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, document bazat pe o analiză făcută de Secţia Drumuri Naţionale Buzău.

Autorităţile au decis să înainteze adrese la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin care să solicite efectuarea de urgenţă a unei expertize tehnice şi găsirea unei soluţii imediate de demarare a lucrărilor de reparaţii la pod.

Tronsonul vechi al obiectivului prezintă degradări ale plăcii suprabetonate de sub covorul asfaltic, probleme apărute de-a lungul timpului din cauza neîntreţinerii podului, în ciuda semnalelor trase de responsabilii de la nivel local. Mai mult, deşi în urmă cu mai bine de un an s-au impus restricţii de viteză şi de tonaj, acestea nu sunt respectate. Şeful Comitetului, Sorin Gheorghe, a cerut Poliţiei să demareze controale în zonă.

În plus, la şedinţa de astăzi, reprezentantul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa a avertizat că există probleme şi la pragul albiei din zona podului, lucru care ar putea pune în pericol structura de bază.

Autorităţile de la Casa Albă aşteaptă acum un răspuns rapid din partea celor de la Bucureşti. Nu este exclus ca, din cauza stării de degradare a podului, sensul de mers dinspre Rm.Sărat spre Buzău să fie închis circulaţiei.

Dacă se va închide acest tronson, traficul se va desfăşura pe structura nouă a Podului Mărăcineni, pe ambele sensuri, fapt ce ar produce numeroase ambuteiaje.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!