Publicat la: 05.09.2019. 18:28 / 1.265 views

MILITAR BUZOIAN UCIS ÎN AFGANISTAN. AVEA 38 DE ANI ȘI ABIA PLECASE ÎN MISIUNE

Un tânăr militar buzoian a fost ucis în urma unui atentat produs în capitala Afganistanului, Kabul. Caporalul Ciprian-Ștefan Polschi, în vârstă de 38 de ani, se afla într-o misiune de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone, în momentul în care o mașină capcană a explodat.

soldat afgasnistanSoldatul buzoian era șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. Atentatul sinucigaş a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi s-a soldat cu cel puţin 5 morţi şi 35 de răniţi.

Militarul buzoian era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan, fiind detașat de la o unitate de operațiuni speciale din Crâng. Ciprian Polschi please în misiune, la Kabul, la sfârșitul lunii iulie.

Prin ordinul ministrului Apărării Naționale, militarul buzoian a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem. De asemenea, a fost înaintat președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie. (Andrei Solomon)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!