Publicat la: 07.05.2019. 18:24 / 1.217 views

SOIURI DE PLANTE EXOTICE ACLIMATIZATE. SUNT EXTREM DE IMPORTANTE PENTRU SĂNĂTATE

Agricultura românească ar putea fi relansată rapid cu câteva soiuri de plante exotice aclimatizate de către inginerii de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău. Plante care vindecă Alzheimer-ul,  care produc un analgezic fără efecte secundare sau cele din care se poate extrage un îndulcitor pentru diabetici de sute de ori mai concentrat decât zahărul ar putea propulsa România în topul ţărilor care vin cu soluţii revoluţionare  pentru combaterea unor boli grave pe plan mondial. Specialiştii spun că cercetările din domeniu au ajuns la final după ce ordinul a fost dat de Nicolae Ceauşescu în anii 80.

soiuri 1Primele cercetări în domeniul plantelor care pot asigura un substitut de îndulcitor pentru diabetici au început din anii 80 la ordinele fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Liderul comunist suferea de diabet şi a cerut ca cercetarea românească din domeniul horticulturii să se îndrepte rapid spre acest domeniu.După ani de realizări dar şi de decepţii, horticultorii români au ajuns să găsească îndulcitorul suprem .

Rezultate de excepţie s-au obţinut şi pentru găsirea unui analgezic fără efecte secundare. Cercetătorii buzioieni spun că această plantă este un adevărat miracol care calmează  orice durere a dinţilor şi vindecă problemele de respiraţie,.

Însă cea mai spectaculoasă plantă aclimatizată în România este sideritis scarvica, o plantă care vine din Bulgaria şi care acum a dispărut.

Alături de plantele exotice, la Buzău s-au relizat în ultimii anii tomatele tip banană sau lămâie, ori castravetele exploziv pentru diabetici, pepeni cu gust de coniac extrem de căutate printre micii producători. Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău, una dintre puţinele din ţară, este renumită printre legumicultori ca fiind principalul furnizor de seminţe pentru legume româneşti. Staţiunea Experimentală este o unitate strategică de cercetare şi dezvoltare pentru zona bazinului legumicol Buzău şi a judeţelor limitrofe. Instituţia are în structura sa un număr de 63 de angajaţi, dintre care 13 sunt cercetători în horticultură. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!