Publicat la: 14.07.2020. 18:10 / 203 views

SITUAȚIE CRITICĂ LA DSP. APROAPE TOȚI ANGAJAȚII AU COVID

Direcția de Sănătate Publică Buzău este într-o situație extrem de delicată, după confirmarea cu COVID-19 a unui număr de 14 angajați, dintre care 10 au fost diagnosticați luni. Probleme pot apărea la compartimentul Epidemiologie, unde toți medicii sunt infectați, însă aici rămân 4 asistenți în câmpul muncii, Probleme mai mari sunt la Inspecția Sanitară, unde toți cei 6 inspectori care mergeau în controale pe teren, la Buzău, au fost găsiți pozitivi.

dsp 3Până acum, la nivelul DSP Buzău, au fost confirmați cu COVID-19 directorul executiv al instituției, 3 epidemiologi, un asistent epidemiologie, un asistent de la recoltări, 6 inspectori sanitari și 2 conducători auto.  Mare parte dintre aceștia sunt asimptomatici, toți cu o excepție fiind internați în spital. Medicul epidemiolog Carmen Scîntei și directorul executiv al DSP Buzău, Cristina Ungureanu, s-au externat, dar mai rămân o vreme în concediu medical.

Deși, DSP Buzău este în situația de a avea infectați toți cei 3 medici epidemiologi și un număr mare de angajați din compartimente cheie în gestionarea crizei coronavirusului, conducerea instituției spune că se va putea descurca cu oamenii rămași la serviciu și, cel puțin in acest moment, nu se impune detașarea unor persoane din județele limitrofe.

O problemă reală este însă ceea ce se întâmplă la Inspecția Sanitară, unde din 9 inspectori câți sunt la Buzău și Rm.Sărat, sunt pozitivi 6, toți de la Buzău. Unul a refuzat testarea și este în izolare la domiciliu. Practic, rămân în câmpul muncii doar 2 inspectori din zona Râmnicului. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!