Publicat la: 03.07.2018. 18:29 / 389 views

SITUAŢIE ALARMANTĂ LA SPITAL. 20 DE COPII, ABANDONAŢI ÎN PRIMELE 6 LUNI

Situaţie alarmantă la nivelul judeţului Buzău. În primele 6 luni ale anului, 19 copii au fost abandonaţi fie în spital, fie în Maternitate, iar autorităţile caută soluţii pentru stoparea fenomenului. Comparativ cu anii precedenti, numărul este foarte mare, motiv pentru care şi asistenţii sociali s-au alarmat.

pediatrie 2Problema copiilor abandonaţi în unităţile sanitare este una stringentă la nivelul judeţului Buzău. Şi asta din cauza numărului mare de astfel de situaţii înregistrate în primele 6 luni ale anului 2018.

Dacă în anii trecuţi puteam spune că situaţia nu este foarte gravă, comparativ cu alte judeţe, în acest an, doar în primele 6 luni s-au înregistrat 20 de astfel de cazuri de abandon. Cauzele care duc la astfel de situaţii sunt cele mai diverse, însă lipsurile materiale sunt printre cele mai prezente.

Abandonul reprezintă cea mai gravă formă de neglijare a copiilor şi de abuz faţă de aceştia. Un lucru demonstrat de nenumărate studii este acela că un copil prezintă carenţe în dezvoltarea psiho-afectivă, intelectuală, socială şi motorie din cauza lipsei afecţiunii părinteşti, a unei îndrumări corespunzătoare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>