Publicat la: 25.01.2014. 09:50 / 2.176 views

SITUAŢIA DRUMURILOR ŞI LOCALITĂŢILOR AFECTATE DE VISCOL ŞI CĂDERILE DE ZĂPADĂ. INFORMARE C.J.S.U. BUZĂU, ORA 07:00

DRUM INCHIS

SITUAŢIA OPERATIVĂ
Din informaţiile primite de la Staţiile Meteorologice din judeţ se semnalează viscol cu rafale de vânt 20 m/s, viteza vântului din direcţia N-NE 11 m/s, precipitaţii sub formă de ninsoare 8 l/mp temperatura în municipiul Buzău = – 8,2º C, Rm. Sărat= -7,3º C, umiditate = 93 %.

Unităţi administrativ-teritoriale afectate: Buzău, Rm. Sărat, Pogoanele, Amaru, Bălăceanu, Berca, Blăjani, Balta Albă, Boldu, Brădeanu, Brăieşti, Buda, CA Rosetti, Căneşti, Chiliile, Cilibia, Cochirleanca, Costeşti, Cozieni, Florica, Gălbinaşi, Gherăseni, Ghergheasa, Glodeanu Sărat, Glodeanu Silistea, Grebănu, Largu, Luciu, Mărgăriteşti, Mihăileşti, Movila Banului, Murgeşti, Mărăcineni, Merei, Năieni, Padina, Pardoşi, Pietroasele, Podgoria, Poşta Câlnău, Puieşti, Râmnicelu, Racoviţeni, Robeasca, Ruşeţu, Săgeata, Săhăterni, Scutelnici, Smeeni, Stâlpu, Tisău, Topliceni, Ţinteşti, Ulmeni, Vâlcelele, Valea Rîmnicului, Vadu Paşii, Ziduri

Localităţi fără curent electric:
La ora 04:30 erau 8 localităţi afectate din care:
afectate parţial – 3
afectate total – 5

Autostrăzi şi drumuri naţionale:
închise – 5
cu circulaţie restricţionată – 1
Drumuri judeţene:
blocate – 18
DJ 100 H între Verneşti –Tisău – Strezeni
DJ 102 B între Calvini – Vălenii de Munte
DJ 102 F între Sătuc – Berca – Chiliile
DJ 102 H între Cotorca – DN 2 E85 –Pitulicea – Amaru
DJ 102 I între Smârdan – Mitropolia
DJ 103 R între localităţile Scorţeanca – Vintileanca – Greceanca
DJ 203 Ziduri – Bălăceanu
DJ 203 A între localităţile Ghergheasa – Amara – Stăvărăşti
DJ 203 C între tronsonul DN 2 E85 – Florica, tronsonul DN 1B – Clondiru – Movila Banului şi tronsonul Mihăileşti – Câmpeni – Movila Banului
DJ 203 E între localităţile Ruşetu – limita jud Ialomita
DJ 203 I între localităţile Cilibia – Pogoanele – Cotorca – limită judeţ Ialomiţa
DJ 203 K între DN 2 E 85 (Autorola) şi localitatea Robeasca
DJ 203 N între limită judeţ Brăila – Ruşeţu – limită judeţ Brăila
DJ 204 D între localităţile Brădeanu – Mitropolia – Scutelnici
DJ 205 între localităţile Verneşti – Merei – Pietroasele – Năieni – Finţeşti
DJ 205 B între DN 1B – Săhăteni
DJ 214 A între localităţile Caragele – Ruşeţu
DJ 216 între DN 22 – Lunca
DJ 220 între localităţile Poşta Câlnău – Boboc – Cochirleanca – Bălăceanu – Ghergheasa

închise – 3
DJ 203 D între localităţile Buzău – Maxenu – Smeeni
DJ 203 G între Costeşti – Stâlpu – Merei
DJ 204 D între localităţile Maxenu – Ţinteşti

ASPECTE DE INTERES OPERATIV

-S-a intervenit pentru asigurarea alimentelor de strictă necesitate în cazul celor aproximativ 50 de persoane oprite în zona Hanului Ovidiu din localitatea Glodeanu Sărat. Cu sprijinul Consiliului Judeţean, le-a fost asigurată hrană caldă şi cate 10litri de combustibil pentru autovehiculele cu care erau.
-În filtrele din zona Buzău şi Rm. Sărat s-au distribuit către 108 persoane sandwich-uri, apă şi ceai.
– Poliţiştii din mediul rural au acordat sprijin comandamentelor locale din oficiu şi la solicitarea acestora în 37 de localităţi afectate.
-Au fost dislocate pentru sprijinul intervenţiei in judeţul Buzău două autospeciale UTV ARGO 8×8 senilate de la ISU Harghita (ora 00:05) şi ISU Iaşi (ora 02:00).

-Ca urmare a sesizării dispariţiei unei persoane de sex masculin pe ruta municipiul Buzău-sat Odaia Banului, comuna Ţinteşti, la ora 16:30 in data de 26.01.2014 au fost organizate şi trimise în zona traseului indicat de persoana care a sesizat dispariţia, efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
– La ora 19:00 lucrătorii postului de poliţie Vadu Paşii au fost sesizaţi telefonic de către dispeceratul IPJ Buzău cu privire la faptul că o persoană de sex masculin în vârstă de 22 ani din comuna Vadu Paşii, sat Scurteşti a plecat de la domiciliu în jurul orelor 16:00 şi nu a mai revenit. În baza sesizării la domiciliul persoanei dispărute a fost direcţionată o echipă de poliţişti din cadrul PP Vadu Paşii care a efectuat cercetări şi investigaţii. După aproximativ o oră una din echipele care acţiona pe traseul din zona albiei râului Buzău au găsit persoana dispărută care se deplasa pe jos către domiciliu.
– La ora 20:19 în urma apelului primit prin 112, numitul Zincă Plăiaşu sesizează că locuinţa personală situată în comuna Poşta Câlnău este înzăpezită şi datorită stratului gros de zăpadă acoperişul unei anexe s-a prăbuşit. S-a luat legătura cu reprezentanţii primăriei care au trimis în zonă un utilaj.
– La ora 03:31 două autospeciale cu 10 subofiţeri aparţinând GIS Mărunţişu s-a deplasat în localitatea Valea Aninoasei, comuna Cislău pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă. Intervenţie în curs de desfăşurare.
– La ora 03:30 dupa evaluare femeia gravida din localitatea Robeasca a fost preluată de un echipaj S.A.J. Braila si transportata la spitalul din localitatea Faurei.
– La ora 03:42 în urma apelului primit prin 112, o şenilată UTV-ARGO 8×8 (2 subofiţeri şi 2 lucrători CJ Haghita) împreună cu 1 echipaj aparţinând SAJ Buzău se deplasează în localitatea Pogonele, comuna Ţinteşti pentru preluarea unei femei gravide, cu vârsta 20 ani, la spital. Intervenţie în curs de desfăşurare.

Biroul de comunicare al C.J.S.U. BUZĂU

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!