Publicat la: 25.05.2020. 18:30 / 1.123 views

ȘI LA SPITALUL COVID-19 DE LA RÂMNIC: UN MEDIC ȘI O ASISTENĂ MEDICALĂ

Au apărut primele cazuri de coronavirus în rândul cadrelor medicale de la unitatea de suport Covid-19 din județul Buzău. Este vorba despre un medic și o asistentă de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Alți doi râmniceni au fost confirmați azi având coronavirus, astfel că numărul total al cazurilor din județul nostru a ajuns la 160. În ultimele 24 de ore, am avut de-a face și cu un val de persoane declarate vindecate.

pacienti covid 19 spital rm saratÎncă o premieră negativă, în județul Buzău. După cazurile înregistrate, săptămâna trecută, în rândul personalului medical și non-medical de la cea mai mare unitate spitalicească din județ, D.S.P. a anunțat două cazuri de infecție la un medic și o asistentă medicală de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. În unitate sunt tratați doar pacienți cu Covid-19.

Cazul asistentei a fost raportat încă de sâmbătă, ca fiind contact direct al unui medic de la secția ORL a Spitalului Județean. Este vorba chiar despre mama unei doctorițe depistate pe secția O.R.L. Ulterior, la testarea efectuată pentru personalul de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, a mai fost diagnosticat pozitiv un doctor de la Spitalul Râmnic, soțul unui unui medic tot de la secția ORL a Spitalului Județean.

În raportarea de azi, mai apar doi soți râmniceni, care au legătură cu primele cazuri de coronavirus depistate la Râmnicelu, sat ieșit, intre timp, din carantină. Despre bilanțul de azi ne-a vorbit purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Denisa Irimia.

Probele prelevate ulterior pentru întreg peronalul spitalului suport de Covid-19 au indicat rezultate negative. Astfel, la unitatea din Râmnicu Sărat nu avem de-a face cu un focar. Aici sunt internați peste 50 de pacienți cu coronavirus.

Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică au o dilemă cu privire la aceste cazuri din rândul personalului medical: de unde provine sursa principală? Există cel puțin două ipoteze de lucru: cadrele medicale infectate de pe secția ORL de la Spitalul Județean să fi transmis virusul la rudele de la Spitalul Râmnicu Sărat sau… invers. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!