Publicat la: 19.06.2017. 18:20 / 2.394 views

SHOW LA BOBOC. AERONAVELE DE LUPTĂ MIG 21 ŞI F 16 NU AU AJUNS LA SPECTACOL

Spectacol, sâmbătă, la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Boboc. Mii de spectatori au intrat pe „porţile deschise” special  pentru a urmări un adevărat spectacol aeronautic. Marile absente de la miting au fost aeronavele de luptă Mig 21 şi F 16, care, din cauza condiţiilor meteo, nu au putut decola de la baza aeriană de la Feteşti.

bobas 6Mii de spectatori au fost prezenţi sâmbăta trecută la mitingul aviatic anual, care este organizat de Ziua Porţilor deschise la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Boboc. Pentru aceştia, au fost puse la dispoziţie autobuze care i-au transportat gratuit la bază şi, la final, înapoi, în oraş.

Un paraşutist a dat startul showului, desfăşurând pe cer un mare tricolor.

Spectacolul a început, aşa cum era şi firesc, cu defilarea unora dintre primele avioane, concepute de români.

Oamenii aerului, zburătorii, au fost adevăratele vedete ale spectacolului. Fie că au sărit cu paraşuta din uriaşele Hercules C-130, fie că au pilotat elicoptere, avioane de şcoală ori că au făcut acrobaţii cu celebrele IAK-uri, aceştia au reuşit să ţină publicul cu sufletul la gură.

Comandorul Remus Gherasim a zburat pentru ultima dată ca pilot militar. După 2200 de ore de zbor ca instructor la Boboc, a ajuns la vârsta trecerii în rezervă.

Ca întotdeauna, copiii au fost cei mai impresionaţi de spectacolul aerian, dar şi de simulările de lupte de la sol.

Chiar dacă norii grei au stat ameninţători deasupra aeodromului, ploaia nu a stricat ziua şi a început abia după ce spectacolul aerian  s-a încheiat.

Din păcate, condiţiile meteo au împiedicat decolarea de la baza aeriană de la Feteşti a celor două avioane de luptă, care erau vedetele mitingului: MIG-ul 21 şi F 16, intrat de curând în dotarea armatei române. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!