Publicat la: 27.02.2018. 19:22 / 622 views

SFATURI ANTI-INCENDIU, PE TIMP DE GER. MĂSURILE DE PRECAUŢIE, RECOMANDATE DE POMPIERI

În plină perioadă geroasă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupascu”  fac apel la vigilenţa şi responsabilitatea tuturor  buzoienilor. Numai în ultimele 24 de ore, pompierii au fost solicitaţi să intervină la zece incendii.

incendiu scoala breaza 1Vremea geroasă nu le dă bătăi de cap numai drumarilor, ci şi oamenilor de la ISU. În ultimele 24 de ore, pompierii au fost solicitaţi să intervină în 25 de cazuri, dintre care zece incendii. În toate cele zece situaţii, incendiile s-au manifestat la coşuri, canale sau burlane de evacuare a fumului.

Pentru a evita aceste situaţii neplăcute, pompierii vin şi cu o serie de recomandări pentru buzoienii care utilizează la încălzirea locuinţelor sobe sau alte mijloace de încălzire electrică. Se impun verificarea  şi izolarea termică a coşurilor de evacuare, curăţarea periodică, pentru eliminarea depunerilor de funingine şi supravegherea constantă, pe durata funcţionării. De asemenea folosirea corecta a instalaţiilor electrice este obligatorie. Este de evitat suprasolicitarea electrică produsă cel mai frecvent în perioada de iarnă, când la reţea sunt racordaţi în acelaşi timp mai mulţi consumatori

În eventualitatea unui eveniment nefericit se recomandă apelul de urgenţă la 112. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!