Publicat la: 14.04.2016. 19:10 / 1.196 views

SEZONUL LEGUMELOR. RĂSADURILE DE LA „EXPERIMENTALA” SUNT CELE MAI CĂUTATE

Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură din oraşul nostru rămâne cel mai important producător de seminţe şi răsaduri. Ne aflăm în plin sezon de plantare în spaţii protejate şi, în curând, vor începe şi plantările în câmp. Se anunţă un an benefic pentru legumicultori care vor putea testa şi produsele noi ale staţiunii.

experimentala 7Ne aflăm în plin sezon de plantat şi legumicultorii, ca şi grădinarii mai mici, sunt în căutarea răsadurilor cele mai de calitate.

Şi anul acesta, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură din oraşul nostru, cunoscută de buzoieni ca Experimentala, se află pe primul loc în topul cultivatorilor de legume.

Din ce în ce  mai căutate sunt legumele tradiţionale româneşti, care şi-au păstrat gustul şi savoarea din vremurile vechi, când acestea nu erau suprasaturate cu tot felul de chimicale.

Ca în fiecare an, cercetătorii buzoieni au şi surprize pentru fermieri.

Noutate pentru agricultori este aceea că, din toamnă, vor putea cultiva suprafeţe mari de teren cu leuştean, pentru că acesta va putea fi înmulţit şi prin seminţe.

Se lucrează zi lumină la producerea răsadurilor în această perioadă, pentru a acoperi solicitările. Din păcate, lucrătorii sunt din ce în ce mai puţini şi mai în vârstă, pentru că munca în agricultură este grea şi foarte puţin atractivă pentru cei mai tineri.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>