Publicat la: 13.05.2019. 18:47 / 349 views

SEMINAR PENTRU ELEVII ROMI. DEZBATERE PE TEMA DISCRIMINĂRII ŞI A CARIEREI

Mai mulţi elevi de etnie romă de la liceele din oraşul Buzău au participat, astăzi, la un seminar pe tema discriminării şi a carierei. Evenimentul a fost organizat în sala de şedinţe a Vilei Albatros din complexul Marghiloman.

seminar 1Elevii admişi pe locurile speciale pentru romi de la licee din municipiul Buzău au fost invitaţi la un seminar în cadrul căruia au fost discutate problemele lor, dar şi despre politica europeană de susţinere a minorităţilor naţionale.

Evenimentul a fost organizat de Prefectura Buzău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În ciuda prejudecăţilor şi a descriminării, mulţi dintre elevii de etnie romă au reuşit să exceleze la şcoală şi să fie exemple de urmat în societate.

La seminar s-a vorbit şi despre o altă categorie discriminată, cea a persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul “Implicare, nu discriminare!” a fost prezentat de elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic “Spiru Haret”.

La nivelul liceelor din judeţul Buzău învaţă peste 300 de adolescenţi admişi pe locurile speciale destinate elevilor de etnie romă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!