Publicat la: 02.11.2018. 19:17 / 1.013 views

ŞEDINŢĂ CLM „DE ÎNDATĂ”. AU FOST APROBATE AMBELE PROIECTE DE PE ORDINEA DE ZI

La ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi nu a îndeplinit numărul de voturi necesar pentru a fi aprobat. Din acest motiv, primarul Constantin Toma a convocat pentru astăzi Consiliul într-o şedinţă „de îndată”. Proiectul de hotărâre referitor la luarea în administrare de către Colegiul Eminescu a imobilului  în care a funcţionat Liceul Tehnologic Neniţescu a fost aprobat, dar cu un amendament.      

liceu chimie 2După ce, în urmă cu două zile, consilierii locali au respins unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal, primarul a convocat pentru astăzi o şedinţă „de îndată”.

Cele două proiecte de pe ordinea de zi au trecut cu votul majorităţii.

Primul proiect se referă la conferirea titlului de „cetăţean de onoare” post-mortem eroilor buzoieni Adrian-Ion Vizireanu şi Iulian Dumitrescu, căzuţi în teatrul de lupte din Afganistan.

Cel de-al doilea se referă la darea în administrare către Colegiul Naţional „M. Eminescu”, pentru anul şcolar 2018 – 2019, a imobilului în care a funcţionat Liceul Tehnologic „Costin Neniţescu”.

Pentru ca proiectul să poată fi aprobat, a fost propus un amendament referitor la cele două laboratoare de specialitate, folosite de liceenii de la Neniţescu.

Amendamentul a fost aprobat iar propunerea de hotărâre a trecut cu 16 voturi pentru şi 4 abţineri.

Dacă proiectul ar fi căzut din nou, funcţionarea Colegiului Eminescu în noua locaţie ar fi devenit imposibilă.

Cele 45 de clase, dintre care 7 sunt gimnaziale, care însumează 1300 de elevi în total au fost mutate în locaţia de la Neniţescu, deoarece clădirea colegiului a intrat în reparaţii capitale.

Totodată, cei aproximativ 300 de elevi din Neniţescu au fost mutaţi, la rândul lor, la Grupul Şcolar Tehnologic de Meserii şi Servicii aflat pe strada Bazalt.

În viitor, cele două unităţi şcolare vor fi comasate într-una singură, spaţiile existente fiind suficiente pentru toţii elevii care studiază acolo. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!