Publicat la: 07.02.2018. 19:39 / 889 views

SE VACCINEAZĂ DE TEAMA GRIPEI. PESTE 18.000 DE BUZOIENI IMUNIZAŢI PÂNĂ ACUM

Confirmarea cazurilor de gripă şi la Buzău poate da naştere la un val de cereri de vaccinare. De altfel, speriaţi de numeroasele cazuri mortale din ţară, în ultima perioadă, tot mai mulţi buzoieni au ales să se vaccineze antigripal. Până acum, în acest sezon, au fost imunizate peste 18.000 de persoane, în majoritate fiind cele mai vulnerabile în faţa unui virus. Din întreg lotul primit, Direcţia de Sănătate Publică a reuşit să distribuie la medici cea mai mare parte a dozelor de vaccin antigripal.

vaccinCazurile de gripă semnalate în ţară, dar mai ales efectele mortale în multe dintre aceste situaţii, i-au determinat pe buzoieni să meargă în număr mai mare la medic, pentru a se vaccina.

În consecinţă, faţă de anii trecuţi, numărul buzoienilor care s-au vaccinat antigripal a crescut considerabil. Pentru Buzău, în acest sezon rece, au fost alocate aproape 24.000 de doze, în majoritate ajunse la medicii de familie din judeţ, precum şi la instituţiile medicale ori de asistenţă socială.

Ieri, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a transmis tuturor unităţilor spitaliceşti cu paturi să ia măsuri de interzicere sau de acces controlat pentru vizitatori, din cauza epidemiei de gripă de la nivel naţional. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!