Publicat la: 09.09.2020. 18:22 / 521 views

SE SCHIMBĂ SCENARIILE DE ÎNCEPERE A ȘCOLII? BUZĂU, RM. SĂRAT, PĂTÂRLAGELE ȘI CERNĂTEȘTI

Autoritățile buzoiene din sănătate au transmis o solicitare către Institutul Național de Sănătate Publică, privind modificarea ratei de infectare de la nivelul a patru comunități, unde au fost luate în calcul și focarele de la azilurile de bătrâni. Demersul este făcut pentru schimbarea scenariilor privind începerea cursurilor școlare.

harta scenarii scoala scenarii scoala

Potrivit primei raportări, la Cernătești, pentru începerea anului școlar, s-ar aplica scenariul roșu (învățământ exclusiv online), iar municipiile Buzău, Rm. Sărat și orașul Pătârlagele au fost încadrate în scenariul galben (școală hibrid). 

În momentul de față, în cele patru cazuri rata de infectare este mare pentru că sunt luate în calcul și cazurile din focarele înregistrate în căminele de bătrâni din comunitate.

  • Comuna Cernătești, scenariu roșu – 14 cazuri în focarul de la azilul Aldeni
  • Municipiul Buzău, scenariu galben – 40 de cazuri în focarul de la Căminul de bătrâni “Al. Marghiloman”
  • Municipiul Rm. Sărat, scenariu galben – 55 de cazuri în focarul de la Căminul de bătrâni “Alecu Bagdat”
  • Orașul Pătârlagele, scenariu galben – 20 de cazuri în focarul de la căminul privat ”Sf. Sava”

Dacă situația nu se va raporta la focarele din cămine, în cele patru localități rata de infectare scade considerabil, sub 1.00, astfel că, teoretic, poate fi aplicat scenariul verde, care presupune prezența tuturor elevilor la școală, dacă se respectă condițiile de distanțare fizică în sălile de clasă.

Mâine ar urma să se convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ședință în cadrul căreia va fi aprobată modalitatea de începere a anului școlar pentru fiecare școală în parte. (Mihai Bunăziua)

Buzau - localitati judet - rata de incidenta

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!