Publicat la: 01.11.2017. 19:25 / 633 views

SE REDESCHIDE PASAJUL PIETONAL. I SE VA DA ŞI UTILITATE ECONOMICĂ

Pasajul pietonal pe sub Bulevardul Unirii va fi redeschis populaţiei. Este anunţul făcut de primarul Toma care a menţionat că îşi doreşte ca acest proiect să fie început şi finalizat anul viitor, iar buzoienii să se poată bucura de el. Noutatea este că acel spaţiu va fi valorificat şi din punct de vedere  economic şi cultural.

pasajÎncă înainte de Revoluţie, Buzăul avea o gaură în plin centrul oraşului, proiectată iniţial ca pasaj pietonal pe sub Bulevardul Unirii. Revoluţia a prins lucrarea neterminată iar de atunci niciun primar nu a mai fost în stare să ducă proiectul la bun sfârşit. Gurile de acces în pasajul pietonal ocupau trei sferturi din lăţimea trotuarului, în dreptul Catedralei Sfântul Sava, de o parte şi de cealaltă a bulevardului Unirii. În urmă cu câţiva ani, Primarul Boşcodeală a preferat să îl închidă decât să îl restaureze, iar acum, primarul Toma a decis să îl redeschidă.

După ce ani la rând a fost lăsat de izbelişte şi se transformase într-o adevărată toaletă publică, singura tentativă de resuscitare a pasajului din centrul oraşului a fost în 2006. Un afacerist concesionase obiectivul pentru a-l transforma în centru comercial, însă acesta intenţiona, de fapt, doar să ridice construcţii la gurile de acces, fără să intervină şi în subteran. Investiţia a eşuat în urma unor procese în instanţă. Acum, primarul Toma îşi doreşte să îl redeschidă .

Primria Buzău a investit peste 150 de mii de lei pentru închiderea pasajului pietonal, iar de acest lucru s-a ocupat o firmă de construcţii. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>