Publicat la: 28.09.2017. 18:20 / 818 views

SE DĂRÂMĂ VECHEA MATERNITATE. ÎNCĂ NU S-A STABILIT CUM VA FI FOLOSIT TERENUL

După aproape o jumătate de secol în care aici a funcţionat Maternitatea Buzăului, clădirea este în curs de demolare. Deocamdată, Consiliul Judeţean nu a stabilit cum anume va fi folosit terenul în suprafaţă de aproximativ 10 mii de metri patraţi. Tribunalul Buzău a solicitat o parte din acest teren pentru construirea sediului Judecătoriei, care acum funcţionează în clădirea unui mall.

maternitate demolare 2Clădirea în care a funcţionat vechea maternitate de pe bulevardul Gării se află în plin proces de demolare.

Au fost demontate uşile şi ferestrele şi se înlătură ultimele elemente din lemn. Un utilaj a dărâmat deja o parte a clădirii în zona peronului unde veneau ambulanţele cu paciente.

Din anul 1960 şi până la încetarea activităţii, în această clădire s-au născut mai multe generaţii de buzoieni din tot judeţul.

Este un loc încărcat de istorie şi poate că ar fi nimerit ca, atunci când se va construi un alt obiectiv, să se lase un semn spre amintire pentru toţii copiii care au venit pe lume aici.

Deocamdată, încă nu a fost stabilită o destinaţie pentru terenul rămas după terminarea demolării vechii clădiri.

O primă variantă ar fi ca pe o parte din suprafaţă să fie construit sediul nou pentru Judecătoria Buzău, pentru care conducerea Tribunalului a depus deja o solicitare.

Demolarea clădirii va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, după care terenul va fi ecologizat.

Consiliul Judeţean va iniţia o dezbatere publică, în cadrul căreia buzoienii vor fi întrebaţi ce anume ar dori să se construiască pe locaţia vechii maternităţi.

Important este că aici se va face o investiţie de utilitate publică, de care să se poată bucura cu toţii. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!